Poziv – predstavljanje knjige Svjedok jednog vremena – 19.9.2024.

Poštovani,
pozivamo Vas na predstavljanje knjige Svjedok jednog vremena. Predstavljanje knjige organizira Osječko-baranjska županija i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Osijek. Autor navedene knjige je general-bojnik Ilija Ile Vrljić, koji je bio aktivan sudionik Domovinskoga rata u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Naročito se istakao, zajedno s generalom Slobodanom Praljkom, prigodom obrane Mostara, cjelokupne Hercegovine i južnih dijelova Republike Hrvatske. Knjiga je memoarskoga tipa, obiluje vrlo velikim brojem originalnih dokumenata i fotografija. Tijekom dosadašnjih predstavljanja izazvala je veliki interes braniteljske i cjelokupne populacije. Autor knjige, koju je izdao vlastitim sredstvima, podijelit će jedan dio knjiga zainteresiranim braniteljima.

Predstavljanje knjige je 19. rujna s početkom u 18.00 sati u Skupštini Osječko-baranjske županije, Županijska 4, prvi kat.

Predstavljači knjige su:

  • prof. ddr. sc Miljenko Brekalo, uvodno
  • prof. dr. sc. Mate Buntić, govorit će o ideji pravednog rata i mira s posebnim osvrtom na sadržaj navedene knjige
  • general-bojnik Tihomir Blaškić, suborac generala Vrljića, govorit će o konkretnim događajima i akterima koji su opisani u knjizi
  • general-bojnik Ilija Ile Vrljić, autor knjige.