6.10.2024. – 32. hodočašće katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

U nedjelju, 6. listopada 2024. godine, s ponosom smo sudjelovali na 32. hodočašću katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Na ovom svečanom okupljanju okupili su se pripadnici Hrvatske vojske i policije, hrvatski branitelji i njihove obitelji, pripadnici povijesnih postrojbi, djelatnici Ministarstva pravosuđa, Ravnateljstva civilne zaštite, predstavnici ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, aktivni i umirovljeni generali te članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Program hodočašća započeo je s pobožnošću križnog puta, a vrhunac je bilo euharistijsko slavlje koje je predvodio vojni ordinarij u RH, mons. Jure Bogdan, u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u 10 sati.

Posebnu čast imali su i članovi naše Udruge veterana 106. brigade Osijek, koji su svojom prisutnošću doprinijeli dostojanstvu i zajedništvu ovog posebnog dana.

Ovakva okupljanja podsjećaju nas na snagu zajedništva, vrijednosti žrtve i solidarnosti, te na trajnu povezanost svih koji su dali doprinos obrani domovine. Hvala svima koji su sudjelovali i učinili ovaj dan posebnim!