Poziv na Dan sjećanja na zatočenike srpskih logora – Nemetin, 14.8.2024. godine 

Dragi prijatelji i pratitelji,

pozvani smo te i Vas pozivamo da nam se pridružite na obilježavanju Dana sjećanja na zatočenike srpskih logora, koje će se održati u Nemetinu, 14. kolovoza 2024. godine, s početkom u 10:00 sati.

Ovaj dan posvećen je svim hrabrim ljudima koji su prošli kroz strahote zatočeništva u srpskim logorima tijekom Domovinskog rata. Kroz zajedničko sjećanje, iskazujemo zahvalnost i poštovanje prema njihovoj žrtvi, a našom prisutnošću osnažujemo njihovu borbu za pravdu i istinu.

Svi ste dobrodošli da zajedno odamo počast i prisjetimo se onih koji su pretrpjeli neizmjernu bol i nepravdu, ali su ostali simbolom snage i dostojanstva.

Čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dragi prijatelji, pripadnici 106. brigade, članovi udruge i svi hrvatski branitelji,

S velikim poštovanjem i zahvalnošću čestitamo vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Ovaj dan ispunjava nas ponosom i dubokom zahvalnošću prema svima koji su dali svoje živote za našu slobodu i budućnost. Danas se sjećamo naših hrabrih suboraca, nestalih, te svih koji više nisu s nama. Njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena, a njihova hrabrost i predanost zauvijek će ostati u našim srcima.

Ujedinjeni u poštovanju prema svim braniteljima i njihovim obiteljima, obilježavamo ovaj dan kao simbol naše neizmjerne zahvalnosti i poštovanja prema vama, hrabrim borcima za slobodu i domovinu.

Neka Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnica operacije Oluja bude prilika da se prisjetimo iznimnih doprinosa i zajednički gradimo bolju budućnost za našu domovinu.

S poštovanjem,
Dubravko Pancić
Predsjednik Udruge veterana 106. brigade Osijek

5.8.2024. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 

Na današnji dan, 5. kolovoza, s ponosom obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja na Kapelici Kraljice mira.

S dubokim poštovanjem odajemo počast hrabrim junacima i svim onima koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Tijekom svečane ceremonije polaganja vijenaca i paljenja svijeća, prisjetili smo se hrabrosti i nesebičnosti naših branitelja koji su se borili za suverenitet i mir naše domovine. Ovaj poseban dan podsjeća nas na vrijednosti zajedništva, hrabrosti i odlučnosti koje su naši branitelji demonstrirali tijekom Domovinskog rata.

Uz prisustvo vojnih i civilnih vlasti, obitelji branitelja i građana, naše misli bile su usmjerene prema onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske. Njihov neizmjerni doprinos i žrtva neće nikada biti zaboravljeni.

Hvala vam što ste nam omogućili život u slobodi i miru. Vaša hrabrost i žrtva vječno će biti u našim srcima.

Poziv na obilježavanje 5.8.2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Poštovani članovi i prijatelji Udruge veterana 106. brigade Osijek,

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija položit će vijenac.

Datum: ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. godine
Vrijeme: 9.00 sati
Mjesto: Kapelica Majke Božje Kraljice Mira, Krunska utvrda, lijeva obala Drave

Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim prisustvom uveličate ovu svečanost. Zajedno odajmo počast onima koji su svoje živote položili za našu slobodu.

Vaša podrška i nazočnost su nam od velikog značaja.