25.03.2024. Održan okrugli stol pod nazivom “Razdoblje Otta Habsburga i njegova politička ostavština”

Jučer, 25. ožujka 2024., Filozofski fakultet bio je domaćin značajnog događaja – okruglog stola pod nazivom “Razdoblje Otta Habsburga i njegova politička ostavština”. Organizatori, Generalni konzulat Mađarske u Osijeku, Sveučilište J.J. Strossmayera, Filozofski fakultet i Odsjek za mađarski jezik i književnost u suradnji s Mađarskim kulturnim krugom “Zrinyi”, stvorili su platformu za duboku analizu i raspravu o životu i naslijeđu jedne od najvažnijih figura europske povijesti.

Odaziv je bio izvanredan, što svjedoči o interesu i važnosti teme. Sudionici, uključujući i predstavnike Udruge veterana 106. brigade Osijek, aktivno su sudjelovali u dinamičnim raspravama, istražujući ulogu Otta Habsburga u oblikovanju modernog europskog identiteta i njegovu političku ostavštinu koja i danas ima odjek.

Uz to, ovaj događaj nije bio samo okrugli stol – bio je i prilika za otvorenje izložbe posvećene Otto Habsburgu, dodatno obogaćujući iskustvo i omogućujući dublje uranjanje u njegov život i naslijeđe.

Hvala svima koji su sudjelovali i pridonijeli uspjehu ovog događaja. Nastavljamo zajedno istraživati i slaviti važne teme koje oblikuju našu povijest i budućnost.