5.7.2024. Dan GČ Novi grad i Crkvenog goda Župe sv. Ćirila i Metoda

Udruga veterana 106. brigade Osijek ponosno je sudjelovala u obilježavanju Dana Gradske četvrti Novi grad i Crkvenog goda Župe sv. Ćirila i Metoda. U 18h, na Novogradskom groblju, zapalili smo svijeće i položili vijence u spomen na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Ovom prigodom, želimo izraziti našu duboku zahvalnost svim herojima koji su svojom žrtvom omogućili stvaranje moderne Hrvatske. Njihova hrabrost i nesebičnost zauvijek će biti utkane u našu povijest.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, sudjelovali smo na Svetoj misi u Župi sv. Ćirila i Metoda, a potom smo prisustvovali i na svečanoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Novi grad u amfiteatru na Sjenjaku. Ovaj značajan događaj okupio je ugledne goste, članove zajednice i lokalne vlasti kako bismo zajedno obilježili važnu povijesnu epohu i proslavili postignute uspjehe.

Druženje i domjenak nakon sjednice bili su prilika za povezivanje i razmjenu iskustava među svima prisutnima iz naše zajednice. Ovaj neformalni dio programa omogućio je stvaranje jačih veza unutar zajednice i dodatno osnažio osjećaj zajedništva među prisutnima.

Hvala svima koji su se pridružili i podržali ovaj značajan događaj!