30.6.2024. povodom 28. lipnja Dana 106. brigade, Dana branitelja i Dana dragovoljca OBŽ-a, održan je 6. memorijalni turnir u streljaštvu „ Branko Vekić“

U povodu 28. lipnja Dana 106. brigade, Dana branitelja i Dana dragovoljca OBŽ-a, održan je 6. memorijalni turnir u streljaštvu „ Branko Vekić“ pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja na strelištu Pampas.
Turnir je održan 30. lipnja s početkom u 9 sati i uvršten je u kalendar natjecanja Hrvatskog streljačkog saveza.
6. Memorijalni turnir organizirali su Udruga veterana 106. brigade Osijek i GSK Centar 1786. Ove godine nismo uspjeli organizirati natjecanje u disciplini jurišna puška jer nismo mogli dobiti strelište za pušku zbog održavanja prvenstva Europe i Hrvatske.
Slobodno je bilo strelište za pištolj tako da smo uspjeli organizirali takmičenje za pištolj velikog kalibra 3×10 hitaca na 25 metara (2×150 s. 2×20 s., 2×10 s.)
Prijavilo se 7 ekipa iz Osijeka, Sl. Broda, Valpova, Koprivnice i Vinkovaca sa 34 takmičara. Sudili su Dario Kuzmanović, Vjekoslav Vučemilović i Radoslav Brlošić.

Saša Županić, član tima SK Metak, pojedinačni je pobjednik u disciplini pištolj veliki kalibar i obzirom da nije bilo memorijalne discipline proglašen je za pobjednika 6. Memorijalnog turnira čime je osvojio veliki prijelazni pehar i postao dobitnikom umjetničke slike posebnog poklona Udruge 106. brigade pojedinačnom pobjedniku.

Rezultati:

Pojedinačno:

Saša Županić 263 (SK Metak)
Franc Sakač 258 (SK Valpovo)
Zdenko Đumlija 257 (GSK Centar 1784)

Ekipno:

1. SK Metak 723