Braniteljska liga i radionice 106. brigade

Ovaj tjedan počinju sportske igre u organizaciji Udruge 106. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske – najavili su Ivan Bekavac, predsjednik, i Dubravko Pancić, dopredsjednik te udruge hrvatskih branitelja.

– Nastavljamo kroz našu udrugu s projektima, prvi je Braniteljska liga u kojoj smo povećali broj sportskih aktivnosti u kojima bi se trebale naći sve udruge. Do sada se prijavilo najviše, iznenadilo nas je, ekipa za belot, a druga sportska aktivnost je boćanje, tako da će biti nekih petnaestak ekipa. Tereni koje smo predvidjeli u Josipovcu su, gdje imamo četiri staze, spremni smo i krećemo za nekoliko dana s boćanjem i belotom. Ostale discipline za koje su se branitelji prijavili su pikado i šah, koji će se održavati u Braniteljskom centru u bivšem hotelu Željezničar, zato što je prilagođen za pristup braniteljima u kolicima. Disciplina streljaštvo održat će se na Pampasu. Jedan od voditelja je Josip Brkić, iz Udruge Specijalne jedinice policije Orao Osijek – najavljuje Pancić. Udruge će, dodaje potpredsjednik Udruge 106. brigade ZNG RH, s područja cijele Osječko-baranjske županije, više njih iz okolnih mjesta oko Osijeka.

Druga aktivnost je niz predavanja, odnosno psihosocijalna pomoć.

– Naša psihologinja, koja je također članica naše udruge i koja se brine o tim projektima, pokreće predavanja. Sada su u tijeku pripreme za predavanja koja su predviđena za lipanj. Potrebe i zainteresiranost za predavanja opravdana su, ali kažem da su to još pripreme, no sve ćemo još preciznije i pravovremeno objaviti na našim službenim internetskim stranicama, tako da se zainteresirani mogu prijaviti. Za sada ćemo objaviti najavni dio, gdje će voditelji tih projekata iznijeti cjeloviti program djelovanja i rada te pozvati branitelje da sudjeluju i da se prijave na predavanja i radionice – kaže Pancić, pojašnjavajući da se branitelji mogu javiti na službeni telefon, ili pak doći u službene prostorije Udruge 106. brigade ZNG RH u Svačićevoj ulici, u zgradi tamošnjeg mjesnog odbora i tamo se prijaviti.

Foto i tekst: DARKO PEJIĆ

Izvor: https://www.glas-slavonije.hr/488252/3/Natjecanja-u-sportskim-aktivnostima-i-radionice-za-pomoc-braniteljima

Odgovori