Deseti „Križni put „ u župi Ivanovac

Udruga Hrvatskih Branitelja ANTUNOVAC – IVANOVAC i župa sv. Rozalije, djevice u Ivanovcu i ove godine po deseti puta organiziraju „Križni put” Putevima hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu za područje župe sv. Rozalije, koja obuhvaća naselja: Laslovo, Ernestinovo, Antunovac i sjedište župe u Ivanovcu.

Križni put će biti u subotu,  4.travnja 2020. u 13:30 sati iz Laslova, a u 14 sati s Orlovnjaka.

Planirano je da Križni put krene iz dva pravca istovremeno;
jedan bi pravac bio Laslovo – Ernestinovo – Trafo-stanica – Ivanovac, a drugi  pravac Orlovjnaka – Antunovac -Trafo-stanica – Ivanovac.

Oba kraka Križnog put bi se spojila na trafostanici kod Ivanovca, te bi zajednički krenuli prema župnoj crkvi u Ivanovcu, a kroz naselje bi održali preostale postaje Križnog puta (ukupno još tri).  Pred crkvom u Ivanovcu bila bi zadnja postaja, a onda bi u crkvi bila sv. misa za sve sudionike, njihove obitelji, sve poginule, nestale i umrle branitelje iz župe sv. Rozalije i sve ljude dobre volje koji se pridruže Križnom putu.

Iz Laslova Križni put kreće u 13,30 sati, a s Orlovnjaka u 14,oo sati, a pred Ivanovačku župnu crkvu došli bi do 18,oo sati kada bi i započela sv. misa.