Ministar Medved primio predstavnike Zajednice udruga postrojbi ZNG-a RH i HV-a

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima primio je 20. prosinca 2022. predstavnike Zajednice udruga postrojbi ZNG-a RH i HV-a, sudionike pričuvnih postrojbi iz Domovinskog rata, na čelu s predsjednikom Zajednice Pavom Naletilićem.
 
Na sastanku održanom u Ministarstvu hrvatskih branitelja ministar Medved predstavio je postignuća Ministarstva u razdoblju njegovog mandata, od 2016. godine do danas, kao i najvažnije ekonomske pokazatelje i mjere Vlade te učinke istih na braniteljsko-stradalničku populaciju.
 


Pozvao je predstavnike Zajednice na suradnju s Ministarstvom i područnim odjelima, kao i s timovima za psihosocijalnu pomoć, te je ujedno izrazio zadovoljstvo suradnjom s udrugama iz Domovinskog rata, s kojima se u partnerstvu i zajedništvu donose sve važne odluke i normativni akti koji se odnose na hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.
 
Predstavnici Zajednice su imali priliku izložiti svoje teme i otvorena pitanja vezana uz određenu problematiku s kojom se susreću njihovi članovi. Također, iznijeli su ideje za buduće projekte koji se odnose na psihosocijalno osnaživanje hrvatskih branitelja, kao i prijedloge za moguće lokacije budućih veteranskih centara i ustanova za trajni smještaj hrvatskih branitelja, na čemu im je ministar zahvalio te ih pozvao na daljnju suradnju i promišljanje u tom pogledu.
 
Izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom hrvatskih branitelja i pohvalili rad djelatnika Ministarstva na čelu s ministrom Medvedom te je dogovorena daljnja suradnja kako bi i nadalje adekvatno odgovarali na potrebe braniteljsko-stradalničke populacije.

IZVOR: https://branitelji.gov.hr/vijesti/ministar-medved-primio-predstavnike-zajednice-udruga-postrojbi-zng-a-rh-i-hv-a/4248