Najava projekta Kreativno spoznajem sebe

Dragi članovi Udruge,

S radošću Vas obavještavamo da od jeseni krećemo s novim projektom!

Projekt pod nazivom „Kreativno spoznajem sebe“ nastavak je prošlogodišnjeg projekta „Podrška sa socijalne distance“ pod vodstvom magistre psihologije Dore Vuković.

Temeljem izlaznih anketa prošlogodišnjeg projekta utvrdili smo Vašu želju za nastavkom sličnih aktivnosti te Vam stoga zajedničkim snagama i marljivim radom omogućujemo nove aktivnosti.

Nakon prošlogodišnjih edukativno zabavnih radionica, ovogodišnji će projekt biti manje edukativan, a više zabavan, no istim tempom nastavljamo sa spoznajom sebe i radom na sebi. Tijekom ovogodišnjeg projekta spoznaju sebe i rad na sebi ostvarit ćemo pomoću inovativnih kreativnih tehnika. Nakon što oformimo manju skupinu, razgovarat ćemo o različitim relevantnim životnim temama služeći se u tom procesu asocijativnim kartama kao posrednicima. U radu ćemo koristiti brojne asocijativne karte poput Dixit, Resilio, Cope, Habitat i brojnih drugih karata, ali i druge kreativne tehnike s kojima ćete se upoznati na susretima. Asocijativne karte, čiju fotografiju ćete vidjeti u nastavku, otvoreni su i nedefinirani sadržaji koji potiču kreativno mišljenje. Dakle, niti jedna asocijativna karta nema izričito definirano značenje dok joj netko ne dodijeli vlastito viđenje značenja neke od karata. Asocijativne karte tijekom projekta potpomoći će  osvještavanje i izražavanje vlastitih opažanja, osjeta, osjećaja i ideja, olakšati će iznošenje mišljenja i osjećaja te olakšati komunikaciju o različitim temama, osobito onima o kojima nam je inače otežano razgovarati.

Svi članovi grupe moći će izraziti svoje mišljenje i osjećaje vezane uz temu susreta uz pomoć odabranih asocijativnih karata što će biti popraćeno podrškom ostatka grupe. Razgovori će, od strane voditeljice aktivnosti, biti usmjeravani na pronalazak novih i kreativnih ishoda i rješavanja problema u kojima nam se osobno čini da smo „zapeli“.

Za sudjelovanje u ovoj aktivnosti ne morate biti kreativno nadareni niti posebno maštoviti, važno je samo da ste o otvorena uma te se opustite i prepustite kreativnim procesima na koje će Vas asocijativne karte same navesti. Druženja će biti u opuštenoj atmosferi i bez zadane strukture usmjereni na razgovore i međusobni protok informacija.

Naše susrete planiramo od prvog ponedjeljka u rujnu, u dobro nam poznatom terminu (od 19 do 21 sati). Družit ćemo se u prostoru dvorane Udruge 106. brigade (Kralja Petra Svačića 36).

Detaljnije informacije o početku aktivnosti te načinu prijave biti će objavljene na našoj web stranici tijekom ljeta.

Radujemo se druženju na jesen!

Odgovori