20. rujna 2019. godine obilježena godišnjice pogibije 26 husara.

Udruga 106. brigade ZNG RH uz potporu Osječko-baranjske županije organizirala je obilježavanje godišnjice pogibije 26 husara 20. rujna 2019. Na komemoraciju odazvali su se, vojni i zrakoplovni izaslanik Mađarske, pukovnik László Szendrői, generalni konzul Mađarske u Osijeku g. Gárdos Béla, te predstavnici husarskih udruga iz Hódmezővásárhely-a i Kapošvara.

Godišnjim planom rada za 2019., u okviru međunarodne suradnje Udruga, planirana je komemoracija kod obeliska poginulim husarima, ove godine odazvali su se i husari iz Hódmezővásárhely-a koji su sljednici 15. husarske pukovnije,  koji na svojim husarskim odorama imaju oznake 15. husarske pukovnije, za razliku od husara iz Kapošvara.

Izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja bio je g. Antun Blažević, MORH-a brigadir Željko Ljubas, Osječko-baranjske županije Saša Forgić, Grada g. Stjepan Viduka. Udrugu su predstavljali dopredsjednik Dubravko Pancić, te član predsjedništva Franjo Wertag.

U polaganje vijenaca su na Kraljici mira uključili su se i husari koji su nosili vijence, a pripadnici Udruga iz Domovinskog rata zapalili su svijeće. Program je nastavljen obilaskom mjesta iz Domovinskog rata od Kraljice mira, preko Crvenog fiće, murala Osijek nepokoreni grad i Oni su obranili grad do nekadašnjeg poljoprivrednog fakulteta, obilaznicom do Nemetina, a put  završili kod obeliska.

Obnova obeliska je završena i od prošle godine napravljena je kovana ograda oko obeliska i napravljen je znak koji je krasio obelisk, ali je tijekom Domovinskog rata i rušenjem obeliska i on nestao. Obnovljen je prema predlošku iz Muzeja Slavonije. Prema protokolu vijence su položili izaslanici Ministarstva hrvatskih branitelja i MORH-a, Mađarske Republike i Osječko-baranjske županije.

Nakon polaganja vijenaca uputili smo se u Regionalnu vinoteku gdje je priređen domjenak s kušanjem vina. U neformalnom druženju pukovnik Laszlo Szendroi zahvalio se na pozivu, pohvalio nas je za radove izvedene na i oko obeliska, te je darovao znak mađarskog Ministarstva obrane u znak zahvale. Suradnja s udrugom husara iz Kapošvara i Hódmezővásárhely-a se nastavlja.