Održana izložba Neuništivi grad – da se ne zaboravi povodom Dana obrane grada

Povodom obilježavanja Dana grada Osijeka 2. prosinca i Dana obrane grada Osijeka 5. prosinca, Udruga 106. brigade ZNH RH pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizira četvrtu izložbu ratnih fotografija pod nazivom NEUNIŠTIVI GRAD – Da se ne zaboravi.

Ovoga puta autor svih fotografija je Predrag Ivanković Pjer, bivši pripadnik 106. brigade, izvidničke satnije a kasnije izviđač u topništvu. Pjer je rođen u Osijeku 13. prosinca 1961. gdje završio osnovnu i srednju školu, a potom geodetski fakultet.

Fotografije odražavaju događanja toga vremena. Dokumenti su agresije koju su preživjele zgrade, avioni, tvornice, mostovi, sakralni objekti, HNK Osijek,…

 Ova izložba je prva izložba u novoj galeriji Foto art-a, u Pejačevićevoj ulici u Osijeku. To nam je kao Udruzi veliko priznanje da cilj koji smo si postavili, a to je prikupljanje fotografija iz Domovinskog rata za potrebe Muzeja Slavonije i Odjela Domovinskog rata, ostvarujemo.

Zahvaljujemo se MHB-u, OBŽ-u i Gradu Osijeku te Foto Art-u, Marinu i Domagoju Topiću na izboru, izradi  i opremanju fotografija te postavljanju izložbe.

MEDIJSKI POPRATILI:

 https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/neunistivi-grad-da-se-ne-zaboravi-0-10484264