Polaganje vijenaca u Josipovcu i predavanje u OŠ Josipovac povodom Dana državnosti i Dana branitelja Josipovca

Povodom obilježavanja Dana državnosti i Dana branitelja, 30. svibnja su položeni vijenci i svijeće na spomen-obilježjima u Josipovcu.

Branitelji i drugi mještani Josipovca Dan državnosti obilježili su uz Dan josipovačkih branitelja. Ivan Majhen iz josipovačkog Odbora za branitelje podsjeća kako se velik broj Josipovčana 90-ih uključio u obranu Domovine, i kako im na ovaj način odaju počast. (https://stv.hr/clanak/josipovcani-uz-dan-drzavnosti-obiljezili-i-dan-branitelja-josipovca/2048)

Također, povodom obljetnica, pripadnici Udruge, g. Jularić i g. Majhen, su održali 1. lipnja, edukativno predavanje učenicima Osnovne škole Josipovac. Predavanje edukativno-povijesnog karaktera održano je ponajviše uz pomoć fotografija uslikanih za vrijeme ratnih dana od strane fotografa Topića te nekih amaterskih fotografa čiji su radovi već bili izloženi na izložbama koje organizira naša Udruga unazad nekoliko godina. Također dio izložbe su bili i bilteni, odresci iz dnevnih novina, fotokopije originalnih dokumenata i slično. I naši predavači, i profesori povijesti, ali i samo učenici su se složili kako udžbenici povijesti na žalost obrađuju premalo temu Domovinskog rata i kako je potrebno poraditi na tome te će to biti jedna od naših težnji u budućnosti.

Odgovori