ZAŽELI I OSTVARI POMOĆ!

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” (UP.02.1.1.16) donijelo je 5. Odluku o financiranju projekata u vrijednosti 141.225.243,84 HRK (18.743.810,97 EUR), od kojih  bespovratna sredstva iznose 141.222.903,52 HRK (18.743.500,36 EUR). Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Udruzi 106. brigade ZNG RH odobreno je financiranje projekta ZAŽELI I OSTVARI POMOĆ!, kodnog broja UP.02.1.1.16.0047 u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 738.440,00 HRK (98.007,83 EUR). Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek uz Centar za socijalnu skrb Osijek te Udruga veterana 122. br. HV Đakovo.

Projektom ZAŽELI I OSTVARI POMOĆ!, kodnog broja UP.02.1.1.16.0047 planira se zaposliti 15 žena na području Osijeka, Vuke i Đakova (za skrb o starijim i nemoćnima), s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a na dan ulaska u Projekt.

Djelatnice će pružati pomoć pri dostavi namirnica, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima i sl.

Uskoro će biti objavljen javni poziv na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i stranicama prijavitelja i partnera te Vas molimo da iste pratite kako biste se pravovremeno prijavili te dobili mogućnost zaposlenja u sklopu Udruge 106. brigade ZNG RH.

Za više informacija zainteresiranima molimo javiti se na kontakt telefon Udruge 106. brigade ZNG RH 099 535 7001 ili putem e-maila projekti.udruge106br@gmail.com.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te je 15% bespovratnih sredstava osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske – u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.,  „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge 106. brigade ZNG RH.