2. Memorijalni turnir u streljaštvu “Branko Vekić”

Udruga 106. brigade ZNG RH iz Osijeka i GSK Centar 1784, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala je 2. Memorijalni turnir u streljaštvu „Branko Vekić“, koji se održao 05.07.2020. na strelištu Pampas u Osijeku.

Memorijalni turnir je održan u povodu Dana 106. brigade, 28. lipnja. Nažalost, Covid 19 odigrao je značajnu ulogu u održavanju turnira, tako da su se odazvali tim GSK Centar 1784, Udruge 106. brigade ZNG RH Osijek i Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

U memorijalnoj disciplini vojnička puška 7,9 mm pojedinačno, 10 hitaca, prva tri mjesta osvojili su pripadnici tima Udruge 106. brigade ZNG RH.

1. Darko Kajpl s 90 krugova,

2. Željko Milas s 88 i

3. Robert Šandorka s 87 krugova.

Ekipno:

1. Udruga 106. brigade ZNG RH s 255 krugova,

2. Udruga 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod s 219 krugova,

3. GSK Centar 1784 s 187 krugova.

Veliki prijelazni pehar i umjetnička slika otišla je u ruke Darka Kajpla, koji je pobjedio u memorijalnoj disciplini 7,9 mm.

U disciplini poluautomatska puška 7,62 mm, 10 hitaca, pojedinačno

1. Josip Dujak 91 krug iz Udruge 108. brigade ZNG Sl. Brod,

2. Željko Milas s 88 kruga iz Udruge 106. brigade ZNG,

3. Ivan Varga s 87 kruga iz GSK Centar 1784.

Ekipno:

1. Udruga 106. brigade ZNG Osijek, s 258 kruga

2. Udruga 108. brigade ZNG RH Sl. Brod s 244 kruga.

Satnik Branko Vekić bio je pripadnik 106. brigade, dugogodišnji natjecatelj i predsjednik Gradskog streljačkog kluba „1784 Centar“. Takmičio se u disciplini vojnička puška 7,9 mm i postizao zavidne rezultate, između ostalog, bio je i prvak Hrvatske. Nažalost preminuo je 2008. godine. U znak sjećanja na njegov rad u HV i rezultate u streljaštvu, organizirali smo ovaj turnir.