200. obljetnica rođenja dr. Ante Starčevića

Danas, 24.5.2023. godine, predstavnici Udruge 106. brigade ZNG RH sudjelovali su na tribini povodom 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića na koju smo pozvani od strane župana Ivana Anušića, Osječko-baranjske županije i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Dr. Ante Starčević, poznat kao Otac domovine, bio je jedan od najznačajnijih političara i intelektualaca u povijesti hrvatskog naroda i hrvatske države. Duboko je promišljao o budućnosti Hrvatske, vodstvu naroda te zaštiti hrvatskih interesa i buduće hrvatske države.

Jedan od njegovih najpoznatijih citata, “Bog i Hrvati”, postao je moto njegovog političkog djelovanja. Starčevićeva vizija temeljila se na važnosti očuvanja nacionalnog identiteta i suverenosti Hrvatske.

Starčevićeva politička filozofija prožeta je snažnim patriotizmom, borbenošću za prava hrvatskog naroda i zaštitom nacionalnih interesa.

Starčevićev doprinos hrvatskom društvu i politici bio je značajan i obuhvaćao je široko područje. Njegova književna djela, publicistički radovi i politička djelovanja ostavili su dubok trag u povijesti hrvatskog naroda.

S velikom obljetnicom rođenja Dr. Ante Starčevića, imamo priliku prisjetiti se njegove nevjerojatne vizije i ideala. Njegove riječi ostaju vječne, a njegovo naslijeđe nastavlja inspirirati generacije hrvatskih građana u promišljanju o budućnosti svoje domovine.