5.8.2023. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja

Na dan 5. kolovoza, zajedno s odavanjem počasti i dubokog poštovanja prema hrabrim junacima i svima koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske, na Kapelici Kraljice mira obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Svečanom ceremonijom polaganja vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast hrabrim ljudima koji su se nesebično borili za suverenitet i mir naše domovine. Taj poseban dan podsjeća nas na vrijednost zajedništva, hrabrosti i odlučnosti koju su naši branitelji demonstrirali tijekom Domovinskog rata.

Uz prisustvo vojnih i civilnih vlasti, obitelji branitelja i građana, naše misli su bile usmjerene prema onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske. Njihov neizmjerni doprinos i žrtva neće nikada biti zaboravljeni.

Također, u Josipovcu kod spomenika hrvatskih branitelja paljenjem svijeća s ponosom i zahvalnošću odala se počast našim hrabrim braniteljima te nastavljamo njihovu žrtvu čuvati u svojim srcima kao inspiraciju za izgradnju još jače i jedinstvenije Hrvatske.