6. susret hrvatskih braniteljica, 1.6.2024., Zadar

S ponosom dijelimo uspomene sa 6. susreta hrvatskih braniteljica, održanog 1. lipnja 2024. u prelijepom Zadru.
Ovaj susret, organiziran od strane Udruge “Žene u Domovinskom ratu – Zadar”, okupio je braniteljice iz cijele Hrvatske i susjedne BiH kako bismo zajedno proslavili njihovu hrabrost i ulogu u obrani naše domovine.

Srdačno zahvaljujemo svim braniteljicama, a posebnu zahvalu upućujemo članici naše Udruge koja nam je omogućila da podijelimo ove prekrasne fotografije. Ove fotografije donose toplinu i ponos u naša srca te nam pomažu širiti ljubav i zahvalnost prema vama, našim braniteljicama.

Svake godine, prve subote u lipnju, braniteljice se okupljaju u različitim gradovima kako bi podsjetile na svoju značajnu ulogu u Domovinskom ratu. Ove godine, mimohod s 34 metara dugom zastavom kroz Zadar bio je prizor za pamćenje. Počevši s dostojanstvenim polaganjem ruža i svijeća na spomeniku poginulim braniteljima na Relji, svečani mimohod, uz pratnju limene glazbe i Zadarskih mažoretkinja, mimohod preko Zadarskog mosta, Širokom ulicom, do katedrale sv. Stošije.

Svečanost je nastavljena misnim slavljem i Svečanom akademijom u prostorima HNK Zadar, gdje su prikazane fotografije braniteljica iz vremena Domovinskog rata. Prigodnim govorima okupljenima su se obratili predsjednica udruge Ivana Haberle, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, župan Zadarske županije Božidar Longin te ministar branitelja Tomo Medved.

Ponosni smo na sve naše braniteljice i zahvalni što možemo dijeliti ove trenutke s vama. Hvala vam na hrabrosti i požrtvovnosti!