Najava četvrte radionice u ciklusu mentalnog zdravlja na temu ”Problemi za spavanjem”

Ovim putem Udruga 106. brigade ZNG poziva sve članove Udruge, sve branitelje i članove njihovih obitelji, kao i sve druge sugrađane zainteresirane za temu na četvrtu radionicu u ciklusu radionica mentalnog zdravlja. Radionica na temu „Problemi sa spavanjem“ održat će se u ponedjeljak, 22. studenog u 19 sati u prostorima Udruge (Kralja Petra Svačića 36, dvorana u prizemlju).

Tema problema sa spavanjem iznimno je važna tema s obzirom da je to široko rasprostranjen problem u populaciji. Deprivacija sna kao i njegova smanjenja kvaliteta ima brojne negativne posljedice među kojima se ističe smanjena tolerancija na frustraciju, umor, pospanost, lošija percepcija, slabije kognitivne funkcije te ponekad čak i halucinacije. Kroz radionicu sudionici će osvijestiti vlastite poteškoće sa spavanjem, čuti detaljnije o glavnim značajkama najčešćih poteškoća sa spavanjem te kroz aktivnost osvijestiti koji su najčešći uzroci problema sa spavanjem. Nakon što definiramo koje su karakteristike smanjene kvalitete sna, te nakon što sudionici osvijeste što tipično rade kada ne mogu zaspati i koliko im se to pokazalo efikasno, sudionicima će biti prezentirane različite metode samopomoći od kojih će neke i samostalno provježbati u sklopu aktivnosti radionice.

Pozivamo sve zainteresirane branitelje i sugrađane da nam se pridruže na radionici i na taj način poboljšaju svoje spavanje!

U svrhu pridržavanja epidemioloških mjera, svoj je dolazak potrebno najaviti na email: 106br.zng@gmail.com ili porukom na broj 099 535 7001.

Vidimo se !

Odgovori