Obilježavanje 32. obljetnice rušenja crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu – svečana Sveta misa 1.8.2023. godine u 18:30 sati

Župna crkva u Sarvašu predstavlja simbol hrabrosti i otpora u vrijeme Domovinskog rata. Nažalost, 1. kolovoza 1991. godine, ta važna katolička crkva je srušena, no njen duh nije slomljen, već se i danas ponosno uzdiže, okupljajući 1200 župljana.

Ova crkva i dalje treba našu podršku, kako bi poslala snažnu poruku o pijetetu prema onima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu. Njihova hrabrost i žrtva ne smiju biti zaboravljene, a očuvanje ovog sakralnog objekta omogućit će daljnji rast i razvoj zajednice.

U sklopu obilježavanja 32. obljetnice rušenja crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu, svečana Sveta misa održat će se 1. kolovoza 2023. godine, s početkom u 18:30 sati.

Pozivaju se svi branitelji Domovinskog rata, zajedno s građanima i vjernicima, da se pridruže ovom važnom događaju kako bismo zajedno odali počast i zahvalili se onima koji su položili svoje živote za slobodu naše domovine.

Neka ovaj događaj bude simbol jedinstva, zajedništva i ljubavi prema domovini te neka nas potakne da se uvijek sjećamo i poštujemo žrtve koje su podnijeli za bolje sutra.