Obilježena 32. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja u Dalju

Na dan 1. kolovoza 1991., jedinice 51. motorizirane brigade Jugoslavenske narodne armije napale su područje Dalja i Erduta, a policijski službenici i branitelji hrabro su se borili za obranu. Borba je trajala do deset sati, kada je tenkovski projektil pogodio policijsku postaju i potpuno je uništio. Branitelji koji nisu poginuli od projektila bili su brutalno ubijeni.

U Dalju je obilježena godišnjica tog tragičnog događaja s paljenjem svijeća pred spomenikom poginulim mještanima Aljmaša 1991. i polaganjem vijenaca iz policijskog plovila u Dunavu, u spomen na prognano stanovništvo Aljmaša, Dalja i Erduta.

Svijeće su upaljene i položeni vijenci pred Spomen-obilježjem poginulih pripadnika prve satnije, prve bojne i treće gardijske brigade Hrvatske vojske u Erdutu.

Komemoracija za poginule policajce, pripadnike Zbora narodne garde i Civilne zaštite započela je ispred Postaje granične policije Dalj u 9:30 sati.

Nakon komemoracije u Crkvi svetog Josipa u Dalju, održana je sveta misa u čast poginulih branitelja.

Ove godine također su održane Memorijalna utrka Dalj ’91, u kojoj su sudjelovali policijski službenici, vojnici i pripadnici civilne zaštite, te tradicionalni malonogometni Memorijalni turnir Dalj ’91, na kojem su djelatnici PGP Dalj odnijeli pobjedu.