Obilježena 32. obljetnica osnutka 106. brigade HVO Orašje

Dostojanstveno obilježena 32. obljetnica osnutka 106. brigade HVO Orašje!
Pod motom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”, jučer smo se s ponosom prisjetili herojskih činova i žrtava koje su obilježile povijest ove iznimne brigade.

Predstavnici Udruge veterana 106. brigade Osijek su pozvani od strane udruga koje su organizirale niz sadržaja u čast obljetnice, među kojima su bile četiri oraške udruge proistekle iz Domovinskog rata – obitelji poginulih i nestalih branitelja, dragovoljaca i veterana, hrvatskih ratnih i vojnih invalida te nositelja ratnih odličja. U sklopu ovog emotivnog susreta, posjetili smo i spomen sobu u Orašju, odajući počast onima čije su žrtve učinile našu slobodu mogućom.

Sukladno protokolu obilježavanja, sudjelovali smo u svečanom polaganju vijenaca i paljenju svijeća na spomen obilježju u “POLJU” Vidovice, posvećenom poginulim braniteljima iz RH. U 11h smo se okupili na Svetoj Misi u župi bl. Alojzija Stepinca u Orašju. Nakon mise, u 12 h smo odali počast kod Centralnog Spomen obilježja, a u 12:30 h smo se pridružili svečanoj akademiji u KC Ivo Gregurević i zajedno obilježili ovaj važan dan, nakon čega smo prisustvovali svečanom domjenku u ŠRC AQUA Centar bazeni.

Iz legendarne herojske 106. HVO brigade Orašje, čiji su pripadnici hrabro branili svoje domove i donosili nam današnju slobodu, 271 je život položeno, a oko 1200 hrabrih boraca je ranjeno. Njihova hrabrost i žrtva živjet će vječno.