Otvorenje “Mosta Nenada Krstića” – 23.1.2024.

S ponosom obznanjujemo da su predstavnici Udruge 106. brigade ZNG RH bili na otvorenju “Mosta Nenada Krstića” na Vuki, koji se nalazi između Ernestinova i Petrove Slatine. Ime mosta odaje počast mladom hrvatskom branitelju, Nenadu Krstiću, koji je svoj život izgubio na tom mjestu 1991. godine. Bio je rodom iz Srbije, mladi ročnik JNA koji je transporterom prebjegao u Hrvatsku i priključio se Hrvatskoj vojsci.
Poginuo je 21. rujna 1991. godine, kao hrvatski branitelj, od minobacačke granate koju je vjerojatno ispalio njegov sunarodnjak s neprijateljske strane. Nenad je preminuo samo dva tjedna nakon što je napunio 19 godina, a pokopan je na groblju u Antunovcu uz sve vojne počasti koje zaslužuju heroji Domovinskog rata, kako ističe Srećko Grbavac, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Ernestinovo. Mještani Antunovca i njegovi preživjeli suborci i nakon 30 godina slave ga kao svoga heroja. Ovaj most postaje trajni spomen Nenadu Krstiću, hrabrom branitelju čiji je život položen za domovinu.

Investitor ovog projekta vrijednog oko 811.000 eura bio je Uprava za ceste OBŽ. Stari betonski most, koji je bio dotrajao i ima jedan kolnički trak, sada je zamijenjen novim mostom širine šest metara i ukupne dužine 185 metara.
Most Nenada Krstića postao je stvarnost zahvaljujući suradnji Uprave za ceste OBŽ, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Ernestinovo i Udruge 106. brigade ZNG RH.

Načelnica općine Ernestinovo, Marijana Junušić, istaknula je da izgradnjom novog mosta uklanjaju usko grlo na važnoj županijskoj cesti koja povezuje Osijek i Đakovštinu.

Ova svečanost označava trajan spomen na Nenada Krstića, hrabrog branitelja koji je svoj život položio za domovinu.