Promicanja pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u programu u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“. Predsjednik je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog Ministarstva obrane, donio odluku o promicanjima i pohvalama za 136 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Na svečanom prijamu upriličen na Pantovčaku u povodu 29. obljetnice Oružanih snaga RH, promaknuo je djelatne generale, u čin general-bojnika promaknut je između ostalih brigadni general Denis Tretinjak, a u čin brigadnog generala promaknuti su brigadir Tomislav Galić i brigadir Željko Ljubas.

Svi promaknuti generali su Osječani na što smo posebno ponosni, dakako čestitamo i ostalim časnicima i dočasnicima koji su promaknuti.

Denis Tretinjak, general bojnik,  načelnik je Uprave za planiranje GS OSRH (J5).

Željko Ljubas, brigadni general, zapovjednik je Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” HKoV u Osijeku.

Tomislav Galić, brigadni general, bio je na  mjestu načelnika Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju, a trenutno preuzima dužnost vojnog izaslanika Republike Hrvatske u USA u Washingtonu.

S posebnim ponosom ističemo da je Tomislav Galić vojnu karijeru započeo u 106. brigadi, kao dragovoljac, pripadnik zaštitnog voda, student Građevinskog fakulteta u Osijeku. Obzirom na iskazanu disciplinu, domoljublje i temeljitost u izvršavanju zadaća, brzo je napredovao od referenta prometne službe u brigadi do načelnika prometne službe Zbornog područja. Ubrzo je iste poslove radio u Glavnom stožeru, odakle je upućen na školovanje u Hamburg koje završava kao „maxima cum laude“, najbolji student od domaćih i stranih studenata. Poslije završene škole u više mandata bio je vojni izaslanik Republike Hrvatske u Beču, Berlinu i danas Washingtonu.

Odgovori