Radionica na temu ”Stres i strategije suočavanja sa stresom”

Ovim putem Udruga 106. brigade ZNG RH poziva sve članove Udruge, sve branitelje i članove njihovih obitelji, kao i sve druge sugrađane zainteresirane za temu na treću po redu radionicu u ciklusu radionica mentalnog zdravlja. Radionica na temu „Stres i strategije suočavanja sa stresom“ održat će se u ponedjeljak, 8. studenog u 19 sati u prostorima Udruge (Kralja Petra Svačića 36, dvorana u prizemlju).

Kroz sudjelovanje u radionici, sudionici će pomoću upitnika procijeniti vlastitu razinu stresa, saznati ključne činjenice vezane uz stres te saznati više o različitim vrstama stresora. Kroz aktivnost detektirat će koji su njihovi najčešće izvori stresa te definirati koji su stresori pod njihovom kontrolom, odnosno na koje stresore mogu utjecati, a na koje ne mogu. Nakon što sudionici nauče koji su to tjelesni, psihički, ponašajni i kognitivni znakovi stresa te koje posljedice stres ostavlja na organizam i naše funkcioniranje, sudionicima će se predstaviti različite metode koje su se pokazale efikasne pri ovladavanju stresom. Konačno, uslijedit će uvježbavanje čak četiri efikasne tehnike koje se koriste pri smanjivanju učinaka stresa kako bi sudionici s radionice izašli osnaženi novim praktičnim vještinama i tehnikama koje mogu prakticirati kada prepoznaju da se nalaze pod stresom.

Pozivamo sve zainteresirane branitelje i sugrađane da nam se pridruže na radionici i ostvare nova iskustva te nauče nove tehnike i strategije za efikasno nošenje sa stresom koji je dio naše svakodnevice.

U svrhu pridržavanja epidemioloških mjera, svoj je dolazak potrebno najaviti na email: 106br.zng@gmail.com ili porukom na broj 099 535 7001.

Vidimo se !

Odgovori