Svečano obilježen Dan sjećanja na poginule i nestale branitelje u Bilju – 3.9.2023.

Zajedno sa mještanima Bilja s tugom i ponosom smo 3. rujna 2023. godine obilježili Dan sjećanja na poginule i nestale branitelje ovog mjesta i općine u Domovinskom ratu, dan iz 1991. godine koji je najteži dan u povijesti Bilja.

Dan sjećanja na poginule i nestale branitelje Bilja započeo je okupljanjem u prostorijama Općine Bilje u 8.30 h, te se nastavio polaganjem vijenaca na Centralnom i retfalačkom groblju u Osijeku, a potom na groblju u Bilju.

Nakon svete mise u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, uslijedio je mimohod svih sudionika do Parka hrvatskih branitelja gdje su pred spomen obilježjem – križem, položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule i nestale branitelje ovog mjesta i općine u Domovinskom ratu. Počast hrvatskim braniteljima odali su tako članovi obitelji stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, župan Ivan Anušić, općinski načelnik Željko Cickaj, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnik Grada Osijeka te predstavnici braniteljskih i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, uključujući i udrugu 106. brigade ZNG RH.

Velika je važnost ovog zajedničkog prisjećanja i odavanja počasti onima koji su dali svoje živote za našu slobodu. Neka im je vječna slava i hvala!