Tribina “Ratni zarobljenici u Domovinskom ratu” – 16.11.2023.

Danas, 16.11.2023. godine, održana je tribina pod nazivom “Ratni zarobljenici u Domovinskom ratu”, u okviru aktivnosti Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije.

📘 PREDSTAVLJANJE KNJIGE:
Posebno nas raduje predstavljena knjiga generala u pričuvi Stjepana Adanića, glavnog hrvatskog pregovarača za razmjenu ratnih zarobljenika i logoraša. Ova knjiga pruža nevjerojatan uvid u ključne trenutke i izazove s kojima su se suočavali zarobljenici tijekom tih teških vremena.

🕰 PUTOVANJE KROZ VRIJEME:
Tribina je bila prilika za sve prisutne da putuju kroz vrijeme, od ratne 1991. godine, preko početaka zatočeništva hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima, do emotivnih trenutaka razmjena i oslobađanja. Na tribini posebno je naglašeno podizanje tužbe hrvatskih logoraša protiv Srbije za naplatu ratne odštete na Općinskom sudu u Beogradu.

🤝 Hvala svima koji su se odazvali i podržali ovu važnu tribinu. Naša i vaša prisutnost čini razliku, a zajedničkim sjećanjem čuvamo povijest i prisjećamo se hrabrih ljudi koji su prošli kroz teške trenutke.