9. Rekreativno – edukativna biciklijada “Tragom pustara”

U subotu, 13. svibnja 2023. godine, udruga “Korijeni pustare” organizira devetu rekreativno-edukativnu biciklijadu “Tragom pustara” u spomen na nestale pustare. Planirana ruta kreće iz Osijeka, ispred murala posvećenog Pustarama u Trpimirovoj ulici, južno od grada, preko Gacke ulice, Vinkovačke ceste, Brijesta, Josipinog Dvora, Antunovca, Ivanovca, ostataka utvrde Kolođvar, te povratka u Antunovac i Salaš poziciju “Pustaraški ćošak”.

Početak biciklijade je u 9 sati, a kreće ispred murala posvećenog Pustarama južno od Osijeka u Trpimirovoj ulici preko puta benzinske crpke Crodux nakon što se napravi “Milenijska” fotografija prije polaska. Dolazak na cilj, odnosno Salaš (križanje Školske i Kolodvorske ulice, budući “Pustaraški ćošak”) planiran je između 12.30 i 13.00 sati.

Program uključuje lagano bicikliranje uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara uz kratke priče o svakoj od njih. Organizatori preporučuju da na put ponesete komad kruha, slanine i kobasice, dok će sve ostalo biti osigurano na odredištu – pripremljen prostor, vatra, zašiljene šibe za pečenje, živa glazba, piće po popularnim cijenama i zajedničko druženje.