Obilježavanje Dana policije – 27.9.2023.

Policijska uprava Osječko-baranjska dana 27.9.2023. godine svečano je obilježila Dan policije i blagdan svog nebeskog zaštitnika, svetog Mihaela, kao i Dan Policijske kapelanije Sveti Jeronim. Tom prigodom, prisjetili smo se hrabrih djelatnika Policijske uprave Osječko-baranjske, koji su nesebično položili svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku – ukupno 60 poginulih, 154 ranjena policajca i jedan nestali policajac iz ove Policijske uprave.

Obilježavanje svečanosti je započelo Svetom misom u 8 sati u kapelici Svetog Jeronima u Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj.
U 8:40 sati, pred spomen-obilježjem palim policajcima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast obiteljima poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika.
U sklopu obilježavanja Dana policije, sudjelovali su i predstavnici Udruge 106. brigade ZNG RH.

Svi zajedno prisjetili smo se i Dana Policijske kapelanije Svetog Jeronima, a policijski kapelan, pater Stjepan Harjač, obratio nam se prigodnim govorom i molitvom.
Svečani program, koji je započeo u 10 sati u Gospodarskom centru u Osijeku, uključivao je izložbu policijskih vozila i opreme koju hrvatska policija koristi u svom radu.

Za našu udrugu na taj dan odvio se i nama važan događaj, odnosno posjet našeg velikog i dragog prijatelja, tajnika udruge 122. brigade iz Đakova, g. Nenada Bunoze kojemu smo uručili jedinstveni pehar Braniteljske lige iz 2022. godine koju održava naša udruga uz financiranje Ministarstva hrvatskih branitelja.