Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan državnosti

Uoči Dana državnosti, sa velikim ponosom i pijetetom smo sudjelovali u svečanom događaju koji je okupio izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Odbora za branitelje grada Osijeka, KUBIS OBŽ-a te braniteljske i civilne udruge. Tijekom tog događaja, zajedno smo položili vijence i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, kao i spomenika dr. Franje Tuđmana.


Svjesni važnosti ovog dana, s iznimnim pijetetom i poštovanjem odajemo počast svim hrabrim muškarcima i ženama koji su žrtvovali svoje živote za našu domovinu. Njihova hrabrost, predanost i žrtva neizbrisivo su ukorijenjeni u temelje moderne hrvatske države, podsjećajući nas na vrijednosti koje su oblikovale našu nacionalnu povijest.
Uz prisustvo predstavnika različitih institucija i organizacija, ova svečanost postala je simbol jedinstva i poštovanja prema našim braniteljima.
Danas, kao i svaki dan, trebamo duboko osjetiti zahvalnost prema onima koji su dali svoje živote za našu slobodu. Njihova hrabrost i žrtva ne smiju biti zaboravljene. U njihovu čast, obvezujemo se da ćemo graditi bolje društvo, utemeljeno na vrijednostima solidarnosti, pravednosti i zajedništva.